Tájékoztatás új felvetteknek
2020/2021. tanév

Rektori köszöntő

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektorának köszöntője a 2020/2021. tanévre felvett hallgatóinknak.

Tovább


Az Óbudai Egyetem Szenátusának Tanévnyitó Ünnepi Ülése

Tájékoztatás az Óbudai Egyetem tanévnyitó ünnepségével kapcsolatban.

Tovább


Neptun azonosító / Neptun rendszer

A Neptun hallgatói információs rendszer szolgál a hallgatók tanulmányainak, tanulmányi életútjának és a más egyetemi ügyeik adminisztrációjára. A Neptunba történő belépéshez egyedi Neptun azonosítóra van szükség.

Tovább


Kollégiumi jelentkezés

Az oldal tartalma módosítva: 2020.07.31.

A nappali munkarendű hallgatók kollégiumi elhelyezést igényelhetnek budapesti és székesfehérvári telephelyeinken, melynek menetéről bővebb tájékoztatást az az alábbi linken talál.

Tovább


Könyvtár / Hallgatói Közösségi Központok

Az oldal tartalma módosítva: 2020.07.31.

Könyvtár alapvető feladata az Egyetem oktató, kutató és tanulmányi munkájához szükséges szakirodalom tervszerű és folyamatos gyűjtése, állományba vétele, feltárása és szolgáltatása. A Könyvtár közreműködik a hallgatók könyvtárhasználati ismereteinek gyarapításában, az irodalomkutatási módszerek megismertetésében, segítséget nyújt az információs kultúra elsajátításához, nyilvános könyvtárként részt vesz az Országos Dokumentumellátó Rendszerben (ODR), ezáltal is biztosítva az Egyetem számára a teljes körű szakirodalmi ellátottságot.

Hallgatói Szolgáltatások Osztály az Egyetemen működő, támogató funkciót ellátó szervezeti egység, amely ellátja a hallgatóknak nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatokat. Képzéseket, tréningeket, programokat szervez, tanulástámogató szolgáltatásokat és foglalkozásokat biztosít, tájékoztató és tanácsadó rendszerével segíti a hallgatók beilleszkedését és előrehaladását a felsőfokú tanulmányok idején, illetve segítséget nyújt a karriertervezésben, pályaorientációban, pályakorrekcióban és a mentálhigiénia területén.

Tovább


Állami ösztöndíj

Az általános felvételi eljárásban magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában felvételt nyert hallgatók számára az Oktatási Hivatal a besorolási döntéssel együtt megküldte az állami ösztöndíjas tájékoztatót is. Bővebb tájékoztatás a “Tovább” gombra kattintva érhető el.

Tovább


Önköltséges képzés / Önköltségi díj

Az általános felvételi eljárásban önköltéséges finanszírozási formában felvételt nyert hallgatók többféle módon is teljesíthetik az önköltségi díjat. Bővebb tájékoztatás a “Tovább” gombra kattintva érhető el.

Tovább


Diákigazolvány és igénylése

A felsőoktatási intézménybe felvételt nyert hallgató jogosult diákigazolvány igénylésére, és az ahhoz kapcsolódó kedvezmények igénybevételére. Részletek a “Tovább” gombra kattintva.

Tovább


Nyelvi képzés

HAMAROSAN

Tovább


Hallgatói Önkormányzat / Szociális támogatás

A Hallgatói Önkormányzat az Egyetem Hallgatóinak első számú érdekképviseleti szerve. Az érdekképviseleten kívül azonban számos tevékenységet végez. Bővebb információkat és köszöntőnket a “Tovább” gombra kattintva olvashattok.

Tovább