TÉT – Tervezd az életed tudatosan!

A tantárgyak az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jöttek létre.
Pályázati azonosító:  CSP-CSBM-19-0115
Pályázat címe: A család, mint érték – Családi életre nevelés a felsőoktatásban
Az óvodától az egyetem végéig éppen csak a munka világára készítenek fel. Az életetek igazi sikere a magánélet sikere, amelyhez nem kaptok elég támaszt. Itt az idő, hogy saját kezetekbe vegyétek a sikeres élet kulcsát és tegyétek hozzá azt, amit eddig nem kaptatok meg! Az utolsó esély itt, az egyetemen van! Ne légy TÉTlen! Élj vele! Ez egy átlátható ajánlat: a felelős magatartás mindannyiunk jövője. Dönts jól!


A tantárgyak tematikája:

TÉT – Tervezd az életed tudatosan! I.

TÉT – Tervezd az életed tudatosan! II.


JELENTKEZÉSI LAP


Az előadók bemutatkozása“A munka-család egyensúlyához erős férfi-nő szövetségre van szükség!”

Bedő Imre

Az 150.000-es követőtáborral rendelkező, rendszeres médiajelenléttel bíró Férfiak Klubja alapítója. Férfi, férj, apa és társadalmi felelősség által vezérelt értelmiségi. Az erdélyi születésű közgazdász banki szakember volt, majd iparvállalati csúcsvezető, később saját vállalkozásait vitte sikerre. A Férfiak Klubja Férfimotivációs társadalmi szervezetét 2013-ban hozta létre összefogást hirdetve az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, a férfi-nő szövetség és a család megszilárdítására, a jövő társadalmát építő örök emberi értékeink továbbadására. Évente mintegy száz előadást tart határon innen és túl. “Férfienergia” és a „A megbízható férfi” című sikerkönyveit férfiak és nők, szakemberek tízezrei forgatják.“Élj elkötelezetten! Légy családékony!”

Dr. Lázár-Fülep Tímea

Szentségi házasságban élő hitvesként, családanyaként, egyetemi, jegyes- és sportoktatóként, családi életre nevelés trénerként, szerkesztő-műsorvezetőként telik aktív életem. Hivatásomnak és küldetésemnek érzem, ezért a műszaki felsőoktatásban többedik éve nagy hangsúlyt fektetünk a tudatos élet-, párkapcsolat- és családtervezésre, mert hiszem, a jól működő, egészséges családok képesek hiteles utat és elég jó mintát mutatni a jövő nemzedékeinek.

ÉrtÉkes család – Család, mint érték
Családi örökségek és ökörségek – avagy miket hozok és vinnék tovább?
Egymással vagy egy mással megyünk tovább a közös úton – avagy úti batyu vagy úti lapu?
Szövetkezel vagy szerződsz – avagy elvárás-sokk mindenek felett?
Egyen-súly – avagy milyen a jelen-léted a magánéletben és a munkában?
A konfliktus érdekedben áll – avagy mindent meg akarsz oldani?
Az idő telik vagy múlik – avagy gazdálkodsz okosan?
Te is családteremtő vagy!
…mert a mérnöki tudományok művelőinek is érték a humánum!”

Kamuti Hajnalka

22 éve az ÓE-KVK-MAI Informatika szakcsoportjának mestertanára. Kislánya születése után fordul a felelős magatartás, társadalmi felelősségvállalás felé. Az ÓE családbarát munkahely program koordinátora, három nyertes pályázat szakmai mentora. A Sokszínű, Családbarát és Befogadó Felsőoktatásért facebook oldal üzemeltetője. A Családbarát Fordulat Európáért nemzetközi konferencián egyetlen magyar panelbeszélgetőként mutatta be az Óbudai Egyetem intézkedéseit a Családbarát tudomány szekcióban. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Felsőoktatás munkacsoportjának önkéntese. Az ÉSZT esélyegyenlőségi referense, érdekvédő, környezet- és természetvédő.